Mijn ervaring met Zwart Escaperoom Breda: Escaperoom in the Dark

Eind vorig jaar bezocht ik met een groepje van 7 vrienden de escaperoom ‘In The Dark’ in Breda. We vonden dit een hele bijzondere escaperoom. Benieuwd waardoor dit kwam? Lees dan verder.

Het ontvangst bij deze escaperoom was wat onwennig, maar waarschijnlijk kwam dit doordat het toen nog een vrij nieuwe escaperoom was. Na een tijdje werd ons gevraagd of we wat wilden drinken, dus dat hebben we ook gedaan. Niet lang daarna kregen we een leuke uitleg over het verhaal van meneer Zwart. Op deze manier werden we klaargestoomd voor het pikkedonker. Dit werd erg leuk gedaan!

Het verhaal gaat over Mr. Zwart, een crimineel die sinds kort weer actief is in Brabant. In één week tijd is er in negen verschillende villa’s ingebroken en voor meer dan €110.000,- euro aan geld en spullen meegenomen. De Politie Noord-Brabant hoopt dat de groep escapers deze gevaarlijke man achter slot en grendel zal krijgen.

Vervolgens liepen we met z’n allen in polonaise het donker tegemoet. We hadden werkelijk geen idee wat we konden verwachten. Je kunt je wellicht voorstellen hoe hard we gelachen hebben op het moment dat we de room binnenstapten en geen hand voor ogen zagen. Toen de deur dichtging kregen we al vrij snel de eerste opdracht. Taken werden verdeeld. Sommige van ons gingen vervolgens meteen aan de slag en vonden al snel hun draai, anderen hadden daar wat meer moeite mee. Ook ik wist soms niet wat er van mij verwacht werd en stond er dan maar een beetje bij te kij.. ehh staan.

Escaperooms draaien vaak om samenwerking, je kunt je voorstellen dat dat in dit geval extra belangrijk was. Echter had ik soms dus geen idee naast wie ik stond, wat die persoon aan het doen was, wat nou eigenlijk de opdracht ook alweer was en hoeveel tijd we nog op de klok hadden.  Het was dus belangrijk om goed naar elkaar te luisteren en elkaar te controleren. Het feit dat je niets kunt zien maakt het bijzonder, maar zorgde er ook voor dat sommigen van de groep het op een gegeven moment toch wel een beetje opgaven. Ik was er daar stiekem één van. Doordat een deel van onze groep wel doorzette hebben we het uiteindelijk toch nog gehaald binnen 60 minuten.

We vonden het allemaal een leuke escaperoom, maar we zouden een escaperoom in het donker niet snel nog eens doen. Wij houden persoonlijk meer van escapen met het licht aan. Toch waren we van mening dat je hem weleens geprobeerd moet hebben, gewoon om te ervaren hoe het is om in het donker te escapen. Daarbij waren er achteraf hilarische gesprekken over ‘het per abuis vastpakken van geslachtsdelen’ ha ha ha!

Heb jij deze escaperoom al eens gedaan of lijkt het je wat?

Veel liefs, Stephanie <3
Volg je mij al? Bloglovin, Instagram, Twitter & Facebook

4 Reacties

    • Stephanie
      Auteur
      18 februari 2018 / 21:08

      Leuk! Welke heb jij gedaan? Ik vind escaperooms zelf wel heel leuk om te doen, alleen niet meer één in het donker. Dat was voor één keer wel genoeg haha!

  1. 13 februari 2018 / 21:32

    Nee heb ik nog nooit gedaan! Lijkt me wel heel gaaf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.