Unieke hobby’s | Danny: Auto's spotten

Unieke hobby’s | Danny: Auto's spotten. Copyright Danny van Drunen. Onlangs deed ik een oproep op mijn blog en vroeg ik of jullie misschien mee wilden werken aan een nieuwe rubriek genaamd unieke hobby’s. Mijn broertje doet de aftrap en vertelt jullie vandaag meer over zijn hobby auto’s spotten.

Vertel, wat is jouw unieke hobby?
Mijn hobby bestaat uit het spotten van exclusieve (sport)auto’s, zoals Ferrari’s en Jaguars. Wanneer ik een mooie auto tegenkom zet ik deze op de foto en deel ik deze met de rest van de wereld.

Wanneer ben je begonnen met auto’s spotten?
Dat is nu ongeveer twee jaar geleden.

Hoe heb jij het auto’s spotten eigenlijk ontdekt?
Auto’s heb ik altijd al wel leuk gevonden. Twee jaar geleden kwam ik opeens terecht op Autogespot.nl en kreeg daardoor nog meer interesse in auto’s.

Welke auto heb je als eerste gespot?
Dat was een Bentley!

Hoeveel tijd ben jij wekelijks kwijt aan auto’s spotten?
Iedere avond probeer ik een ‘spotrondje’ te fietsen, gecombineerd met het spotten van luchtballonnen. Ik denk dat ik er per week ongeveer wel zo’n 21 uur mee bezig ben in totaal. Vooral in de zomer wanneer het lekker weer is en de mooiere auto’s weer tevoorschijn komen.

Wat is de mooiste auto die je hebt gespot? Vertel!
Dat is deze Ferrari F12 Berlinetta. Deze spotte ik eind vorig in Werkendam tijdens een zogenaamd ‘spotrondje’. Dit vind ik de mooiste auto die ik heb gespot tot nu toe en het is daarnaast ook mijn favoriete automerk.Copyright Danny van Drunen

Hoe deel jij je spots met anderen?
Op Autogespot heb ik een account waar ik mijn foto’s upload. Je kunt mijn account hier terugvinden. Daarnaast deel ik mijn foto’s via WhatsApp.

Hoe weet je waar mooie auto’s te spotten zijn?
Dat weet je niet van tevoren. Er zijn dagen bij dat je geen mooie auto’s spot, maar ook dagen dat je er juist veel tegenkomt. Je kunt exclusieve auto’s trouwens overal wel tegenkomen. Zelfs in de kleinste dorpjes.

Welke auto zou je nog graag willen spotten?
Dat is zeker te weten deze rode Ferrari Laferrari! (bron foto)11793965_424801494397546_2018616264_o

Heb je nog tips voor andere, of aankomende, autospotters?
Het is belangrijk dat je een redelijke kwaliteit camera hebt, of dat nou een camera is van je smartphone of een compactcamera. Daarnaast is het leuk en handig om een account aan te maken op Autogespot, waar je tevens een alert kunt instellen voor jouw woonplaats. Zo leer je meteen wat ‘spotplekken’ kennen.

En probeer wat mensen te leren kennen met dezelfde hobby, dat is een stuk gezelliger! Dan kan via social media (bijv. de Facebookpagina van Autogespot), forums of gewoon via via.

Wil je nog iets kwijt over jouw unieke hobby?
Ik vind het nog steeds en erg leuke hobby en ik combineer het in de zomer met het spotten van luchtballonnen. Twee vliegen in één klap!

Bedankt Danny voor alle informatie, erg interessant! Bron foto 1, 2, 3: Danny van Drunen. 

Heb jij nou ook een unieke, bijzondere, grappige of gewoon leuke hobby? Laat dat dan achter in de comments en ik stuur je een mailtje! Of mail naar stephanievdrunen@live.nl!

Liefs,
Stephanie

2 Reacties

 1. 16 augustus 2015 / 13:07

  Wat een leuke hobby! Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een mooie auto’s heeft je broertje al gespot 😀

  Weet hij zo alle namen van de auto’s of zoekt hij dat op? Denk aan alles qua tekst wat na het merk komt.

  *Ann

  • Stephanie
   Auteur
   23 augustus 2015 / 13:39

   Haha leuke hobby hè! Hij weet de meeste namen uit zijn hoofd! Jij hebt ook genoeg leuke hobby’s weet ik toevallig ^^.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.