Portugal | Azoren: Sao Miguel, Lagoa do Fogo

In de zomer van 2016 zijn wij op vakantie geweest naar de Azoren, naar het eiland São Miguel om precies te zijn. We verbleven daar 11 dagen in Ponta Delgada en hadden een huurauto tot onze beschikking om het eiland te kunnen ontdekken. Vandaag vertel ik jullie meer over Lagoa do Fogo.

Vanaf ons hotel ‘Talisman’ was het met de auto zo’n 30 minuten rijden. Het laatste stukje van de rit rijd je een flink stuk omhoog, de bergen in. Het uitzicht onderweg was al prachtig, maar toen we eenmaal boven waren was het helemaal genieten. Gelukkig was het bij ons niet erg bewolkt, anders zou je denk ik maar weinig zien van het prachtige meer.

Lagoa do Fogo (‘vuurmeer’) is een bijzonder meer, daar deze ontstaan is als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Deze uitbarsting vond plaats in de zestiende eeuw. Je kunt hier trouwens ook prima een flinke wandeling maken. Zelf hebben wij echter geen hike gedaan, maar voornamelijk rustig van het uitzicht genoten en wat rondgelopen.

Om jullie een idee te geven:


Ik zou iedereen die op reis naar São Miguel gaat aanraden naar dit meer te rijden en te genieten van het mooie uitzicht. Wat een prachtig en fotogeniek meer is dit!

Liefs, Stephanie
Volg je mij al? BloglovinInstagramTwitter & Facebook

6 Reacties

 1. 14 februari 2018 / 09:52

  Zo mooi! Ziet er sprookjesachtig uit. De Azoren staan al langer op mijn bucket list dus hier wil ik hoe dan ook ooit eens naartoe gaan. Het lijkt me gewoon ook super plezant om daar met een huurauto rond te kunnen trekken. Zalig!

  • Stephanie
   Auteur
   18 februari 2018 / 20:43

   Ohh wat leuk dat het op je bucketlist staat! Echt naartoe gaan, zo’n mooi eiland! Zeker een goed idee om een auto te huren, dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je alle mooie plekjes ontdekken van Saõ Miguel!

 2. 14 februari 2018 / 15:56

  Aah dat ziet er inderdaad prachtig uit. Hoor vaker goede verhalen over de Azoren, staat ook zeker op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.