Tip | Een nieuwe taal leren met Duolingo

Tip | Een nieuwe taal leren met DuolingoOnlangs ontdekte ik via via de app ‘Duolingo‘. Op het voortgezet onderwijs heb ik in het examenjaar ook het Anglia-examen gedaan en behaalde niveau 8. Mijn Engels was echter alweer weggezakt, dus ik besloot online eens op zoek te gaan naar een handige website of app. En die vond ik!

Tip | Een nieuwe taal leren met DuolingoIk vind het zelf een leuke manier om een nieuwe taal te leren en mijn Engels weer wat te verbeteren. Er komen allerlei oefeningen voorbij, zoals lezen en luisteren, maar ook spreken. Daar heb je wel een microfoon voor nodig (dus via je telefoon is het handigst). Tip | Een nieuwe taal leren met DuolingoDe app is gratis en beschikbaar voor iOS, Android en zelfs Windows Phone, fijn! Je kunt Duolingo ook bereiken via hun websiteTip | Een nieuwe taal leren met DuolingoJe kiest op de homepage (of in de app) welke taal je wilt leren. Kun je al Engels? Dan kun je ook kiezen voor andere talen, zoals Duits, Frans of Spaans. Je krijgt dan wel Engels > Spaans en Spaans > Engels. Vond ik toch ietwat lastig nog!Tip | Een nieuwe taal leren met DuolingoDaarna kun je kiezen of je wilt beginnen met de eerste, simpele oefening (basis 1) of je kiest voor het maken van de plaatsingstoets. Tip | Een nieuwe taal leren met DuolingoWanneer je namelijk al redelijk goed Engels leest, spreekt en typt, kun je zo een paar oefeningen overslaan! Ik raad je dus aan deze test eerst even te doen.

Daarnaast kan ik je adviseren een account aan te maken, want dan wordt alles netjes bijgehouden en kun je je voortgang bijvoorbeeld ook delen op social media.Wanneer je namelijk al redelijk goed Engels leest, spreekt en typt, kun je zo een paar oefeningen overslaan! Ik raad je dus aan deze test eerst even te doen.Ik heb er meteen een account aangemaakt en heb als doel ingesteld om 30 XP per dag te behalen. Dat zijn 3 oefeningen (ongeveer 5 minuten in totaal). Hoe meer oefeningen je op een dag doet, hoe meer XP je verzamelt.

Het vlammetje bovenaan geeft weer hoeveel dagen je achter elkaar je doel hebt behaald, dat is bij mij in dit geval 4 dagen.

De rode diamant heet een ‘lingot’ en deze kun je o.a. verzamelen door levels te behalen.  In de lingotwinkel kun je hier leuke updates mee bestellen, zoals een getimede oefening of een ‘voortgang van Engels quiz’.

Momenteel heb ik level 10 behaald van Engels, is mijn spreekvaardigheid 50% (kun je ook op je LinkedIn account delen) en heb ik 2290 XP.

Ken jij deze app al? En lijkt het je wat?

Veel liefs, Stephanie <3
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Youtube

3 Reacties

 1. 2 september 2015 / 12:34

  Wauw wat cool! Die ga ik zeker eens proberen. Had er nog nooit van gehoord!
  Iris onlangs geplaatst…Action ShoplogMy Profile

 2. 2 september 2015 / 20:46

  Same here, ik wist dat het ook alleen een app was, maar niet op het web! Dit is fantastisch! Zelf gebruikte ik het ook voor mijn Engels en Italiaans, maar stopte na verloop. Gurl, een 10? Je bent geweldig! Je hebt mij wel weer overtuigd om het te gaan doen, want Italiaans wil ik nog steeds graag leren!

 3. 3 september 2015 / 14:09

  Ik heb op de middelbare school alle taalvakken gevolgd maar het verbaasd me hoe snel die kennis weer wegzakt nu ik studeer. Het lijkt me fijn om Frans en Duits bij te spijkeren maar al die cursussen zijn zo duur. Deze app klinkt wel heel ideaal en ook nog eens leuk. Dankjewel voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.