Escaperoom | Mijn ervaring met Escape Game Rotterdam Trapped In Time: Room The Alchemist

Eind november 2017 bezocht ik met Harry en twee vrienden de escaperoom ‘The Alchemist’ in Rotterdam. Wij waren al een tijdje terug uitgenodigd door één van de eigenaren om, in ruil voor dit artikel, de kamer te mogen testen. Daar zeiden we uiteraard geen nee tegen als escape-fans! Benieuwd? Lees dan verder.

Samen met twee vrienden gingen we op een regenachtige dag richting Rotterdam. De escaperoom bevindt zich aan een smalle straat waardoor het vinden van een parkeerplekje lastig bleek. Uiteindelijk vonden we een betaalde parkeerplek. Vanaf hier was het een klein stukje lopen naar de escaperoom. In eerste instantie zie je aan de buitenkant niet heel goed dat het een escaperoom betreft, toch is het wel zo! Eenmaal binnen werden we ontvangen werden door de betreffende eigenaar. Note: de escaperooms zijn gemaakt door een aantal masterstudenten en dus ook door deze jongens zelf bedacht.

Avonturiers beslissen om geruchten over een steen der wijzen te onderzoeken. Hiervoor gaan ze stilletjes een oud, verlaten huis binnen.
Al gauw blijken ze opgesloten te zitten. Hoe gaan ze hieruit komen?

Eén van de twee vrienden had al eens een escaperoom gedaan, de ander nog nooit. Voor haar was het nogal een verrassing wat er te verwachten viel en wat er van haarzelf verwacht zou worden. Extra spannend dus! Bij het starten van de escaperoom werden we achter slot en grendel gezet. In de cel dienden we een aantal puzzelfs op te lossen voordat we verder konden met het volgende deel van de escaperoom. We deden er eigenlijk wat te lang over voor het mooie, dus daardoor verloren we kostbare minuten. Gelukkig kwamen we met een paar hints via de telefoon toch verder.

Het bleek echter al gauw lastig om met vier personen de kamer uit te komen, de moeilijkheidsgraad van de kamer zou ik dan ook inschatten op ‘moeilijk’ of moeilijkheidsgraad 8/10. Al scheelt het wel moet hoeveel personen je deze kamer doet. Het leuke aan deze kamer was dat iedereen wel iets kon doen en je dus niet stil hoefde te zitten of doelloos rondjes zou moeten gaan lopen. Wij hadden ons al snel opgesplitst in twee teams: de mannen en de vrouwen. De mannen bleken een stuk sneller te zijn van ons en losten samen een flink aantal puzzels op. Wij, de vrouwen, waren wat minder snel en waren vooral hard aan het lachen.

Tot slot kwamen we aan bij het laatste deel van de escaperoom, voor ons allen bleek dit onderdeel het lastigst. We probeerden een en ander te ontcijferen, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Tot opeens de eigenaar binnen kwam lopen: de tijd was op! Dit was ook direct een minpuntje aan de kamer: er was geen klok en we hadden vooraf gevraagd of er 10 minuten van tevoren aangegeven kon worden hoeveel tijd we nog hadden. Dit gebeurde echter niet, waarschijnlijk vergeten.

Al met al was het een leuke kamer en zou ik deze aanraden. Het is echter niet de beste kamer die we ooit gedaan hebben, maar wel de moeite waard. Ik persoonlijk zou aanraden om met een groep van 6 (i.p.v. bijvoorbeeld 4) te gaan, zo kun je de onderdelen beter verdelen en wellicht wel op tijd de kamer uitkomen. Wij hebben in ieder geval een leuke middag gehad en daarbij genoeg gelachen!

Veel liefs, Stephanie <3
Volg je mij al? Bloglovin, Instagram, Twitter & Facebook

2 Reacties

  1. 24 februari 2018 / 10:27

    Ik heb nog nooit een escaperoom gedaan. Lijkt me wel heel erg leuk om te doen! Heb het helaas 1 keer moeten laten schieten toen we met werk naar een escape room gingen.. toen lag ik zelf ziek thuis met een keel ontsteking..
    Bente onlangs geplaatst…Het mysterie van de lege accuMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.