Mijn ervaring met de escaperooms van Real Escape Room Dordrecht

Mijn ervaring met de escaperooms van Real Escape Room Dordrecht, The Wanna Play RoomOnlangs bezocht ik samen met mijn partner en vrienden twee escape rooms in Dordrecht. Op vrijdagavond stond The Bath Room gepland en op zaterdagavond The Wanna Play Room in verband met Annelise’s verjaardag. Benieuwd hoe we het gedaan hebben?

Het bedrijf bevindt zich op loopafstand van het station (zo’n 5-10 minuten lopen), dus je kunt ervoor of erna ook nog een drankje doen in de stad. Real Escape Room Dordrecht heeft maar liefst drie kamers, namelijk The Wanna Play Room, The Bath Room en The News Room. De eerste twee kamers zijn 16+ en de laatste kamer is voor alle leeftijden.

Op maandag en dinsdag betaal je €99 euro per kamer en op de overige dagen €109. De kamers kun je bezoeken met minimaal 2 personen en maximaal 7 en voor iedere kamer heb je 60 minuten de tijd.Mijn ervaring met de escaperooms van Real Escape Room Dordrecht, The Wanna Play RoomKamer 1: The Bath Room (door vriend Wim!)
Het was alweer een tijdje geleden dat ik een escape room had bezocht, namelijk Escape010 in januari. Dus ik had er veel zin in! Ditmaal gingen we een belevingskamer doen bij Real Escape Room Dordrecht, genaamd The Bath Room.

We werden goed ontvangen. Zo konden we onze jassen netjes ophangen, onze spullen opbergen in een kluisje, dronken we een drankje aan de bar en maakten we een praatje met het personeel.

Na een algemene inleiding, er waren namelijk meer mensen die kwamen voor een andere escape room, gingen we de trap af naar beneden en moesten we in een kelder op een bankje wachten. Daar stond ons een bijzondere verrassing te wachten. Ik dacht: “Oh jee, wat gaat er nu toch gebeuren?” Zo dachten we er trouwens alle vier over en we waren benieuwd hoe ons dit zou vergaan.

Eerst kregen we een introductie- en instructievideo te zien over de kamer. De spanning zat er al goed in na het zien van de video.. de duisternis en enge geluiden zorgden echter nog voor veel meer schrikmomenten. Ikzelf moest voornamelijk hard lachen, omdat de anderen (vooral de meiden dus) steeds hard schrokken en ik weer van hen schrok.

Toen de video was afgelopen mochten we de kamer in en ging onze tijd in! Het woord ‘belevingskamer’ kwam goed tot z’n recht in deze kamer. De ruimte was half verlicht, de muziek stond hard, het licht flitste soms aan en uit, overal zag je bloederige items en zo af en toe klonk er een eng geluid door de kamer.

Afin, de opdracht is als volgt: er zaten dus drie ‘personen’ opgesloten in de kamer en twee van hen zijn ontsnapt. Wij moesten vervolgens gaan onderzoeken van wie de bloederige handafdrukken nou waren? Gelukkig werden we goed op weg geholpen met de hints die we kregen. We moesten weer even inkomen en hadden het idee dat we een recordaantal aan hints kregen.

Harry en ik zijn van onszelf vrij nuchter, maar we vonden de momenten dat er een deur opengemaakt moest worden toch ook best wel ‘eng’. De ruimte achter de deur was pikkedonker en dat zorgde ervoor dat niemand als eerste de ruimte wilde betreden. Daarom hebben we Harry er maar ingeduwd haha! (“Sorry Harry, ik werd ook geduwd 😉 haha!”)

De kamer was echt geweldig! We hebben hem gehaald met nog minder dan een minuut op de klok. En ondanks dat ik letterlijk naast de timer stond op het laatst, was ik zo druk bezig met het openmaken van de deur dat ik niet zag dat we nog maar zo kort de tijd hadden. Dit was wederom een geweldige ervaring en de belevingskamer The Bath Room is een echte aanrader!Mijn ervaring met de escaperooms van Real Escape Room Dordrecht, The Wanna Play RoomKamer 2: The Wanna Play Room
Voor een verjaardag van een goede vriendin reserveerde ik zaterdagavond The Wanna Play Room. 3 van de 7 vrienden hadden nog nooit een escape room meegemaakt, dus voor hen zou deze avond extra leuk worden!

Na een enthousiaste en vooral grappige uitleg van eigenaresse Ellen, zijn we allemaal enthousiast gemaakt en willen we zo snel mogelijk aan de kamer beginnen. Weer lopen we de trap af en krijgen we via een televisiescherm uitleg over escape room. Wederom een spannend verhaal!

Nadat de video is beëindigd mogen we de alle 7 kamer binnen lopen en kijken we rustig om ons heen. Dit is dus de kelderkamer waar Kelly graag speelt met haar lievelingspop? Creepy.. normaal gesproken zou ik niet graag spelen in een kamer als deze, maar vanavond moeten we wel willen we de kamer uitkomen..

Allemaal beginnen we, in groepjes of alleen, aan een raadsel of puzzel. Aan het begin lukt het een aantal van ons maar niet om verder te komen met een bepaalde puzzel, maar gelukkig krijgen we goede tips van Kelly. Eerst denken we nog: “Wat aardig van Kelly”. Een paar minuten blijkt echter dat we deze hints niet zomaar krijgen, we moeten er natuurlijk wel wat voor doen.. oh jee! Het is echter een hilarische opdrachten al gauw liggen we allemaal in een deuk. Wat een gezelligheid!

Steeds komen we een stukje verder, maar sommige puzzels blijken nog best lastig te zijn. Gelukkig werken we goed samen en krijgen we voldoende hints om met nog zo’n 13 minuten op de klok uit de kamer te ontsnappen! Wat een blijheid! Niet alleen op weg naar mijn appartementje, maar de hele avond hebben we het nog over de kamer. Ook de drie vrienden die nog nooit een escape hadden gedaan, waren enthousiast en willen het zeker nog eens doen!Mijn ervaring met de escaperooms van Real Escape Room Dordrecht, The Wanna Play RoomConclusie:
Beide kamers zijn aanraders! The Bath Room is vooral creepy en echt een belevingskamer, terwijl The Wanna Play Room vooral afhangt van denkwerk en samenwerking. See for yourself :).

Deze review is geschreven in samenwerking met Real Escape Room Dordrecht en ook terug te lezen op: All-escaperooms.nl

Liefs,
Stephanie
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Youtube

5 Reacties

 1. 14 oktober 2015 / 18:35

  Lijkt me heel spannend en ook wel een beetje eng. Ik ken escape rooms eigenlijk alleen van internet, in de vorm van spelletjes. die ik lange tijd wel heel erg vaak heb gespeeld.
  Estrella onlangs geplaatst…New in: iPhone 6SMy Profile

 2. 4 maart 2016 / 20:05

  Lijkt me echt heel erg tof om eens te doen!

 3. 11 april 2016 / 09:48

  Dit lijkt me zo tof en eng tegelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.