Leaving Neverland; ken de feiten

MJinnocent.com

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al vanaf mijn 9e fan van Michael Jackson. Dit jaar ben ik dus precies 20 jaar fan om precies te zijn. In 2005 heb ik het proces tot op de voet gevolgd en was ik, als fan maar ook als mens, blij dat hij was vrijgesproken. Ik ben van mening dat wanneer je schuldig bent, je schuldig bent. Maar zolang je schuld niet bewezen is, ben je onschuldig. In dit artikel neem ik je mee in de feiten rondom Leaving Neverland, de omstreden documentaire van Wade Robson en James Safechuck. Deze documentaire is vanavond uitgezonden op Nederlandse televisie, maar al eerder in Amerika.

Wie zijn de 2 mannen uit de documentaire?

Wade Robson en James Safechuck werkten als kind met Michael Jackson en hebben jarenlang ontkend dat Michael Jackson ze ook maar met één haar heeft gekrenkt. In de jaren 90 volgen de eerste beschuldigen van seksueel misbruik tegenover Michael, maar toch blijven de twee mannen bij hun verhaal.

1993 – Aanklacht: James verdedigt Michael

In dit jaar wordt Michael aangeklaagd door Jordy Chandler (13 jaar) wegens seksueel misbruik.
Safechuck wordt verhoord, maar verklaard dat Michael nooit aan hem gezeten heeft.

2005 – Aanklacht: Wade getuigt voor Michael

Een 12-jarige jongen klaagt Michael Jackson aan wegens seksueel misbruik. Op dit moment doet de FBI een inval en een grootschalig onderzoek, maar vindt 0,0 bewijs. Achteraf bleken alle opgeroepen getuigen onbetrouwbaar en hebben hun verklaringen voor veel geld verkocht aan de pers. Wade Robson, dan 22, getuigt voor Michael. Michael wordt vrijgesproken.

2012 – Ze veranderen plotseling van mening?

Dit verandert echter wanneer de carrière van Wade Robson niet soepel loopt en zijn huwelijk misgaat door geldproblemen. Hij raakt hierdoor in een depressie en komt in 2012 met de verklaring misbruikt te zijn door Michael. Wade spant een rechtszaak aan van maar liefst 1.2 miljard dollar. Ook James Safechuck klaagt Michael aan, geïnspireerd door het verhaal van Wade. Nu ze zelf vader zijn denken ze plots anders over hun tijd met Michael. Er wordt echter besloten door de rechter dat de verjaringstermijn voor de beschuldigingen verlopen is.

 Twitter draadje met feiten van @JasonErvD:

Twitteraar Jason, zelf slachtoffer van misbruik, deelde vanavond het volgende draadje op Twitter. Vol met feiten en heel interessant. Mocht je de documentaire gekeken hebben of meer over de materie willen weten, lees deze dan zeker even door:

Wellicht wat materiaal om over na te denken na het zien van de ‘documentaire Leaving Neverland’.

Michael Jackson innocent

Veel liefs, Stephanie <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.