Serie tip | The 100

Download-The-100-Tv-Series-Full-EpisodesOnlangs vertelde ik jullie over de series Bates Motel en Vikings, maar ik kijk nog veel meer series. The 100 is er daar één van. Harry tipte mij over deze serie en ik besloot het een kans te geven. En het viel mij alles behalve tegen, wat een spannende en interessante serie! (bron foto: Fansided)

THE 100
Deze serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn 4000 inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de Aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot één geheeld; De Ark.

Het eten raakt op en op ieder misdrijf staat de doodstraf (“floating”), tenzij de dader nog geen achttien is. 100 jongeren onder de achttien, veroordeeld voor een misdrijf, worden nu beschouwd als ‘overtollig’ en worden op een missie gestuurd naar de Aarde. Zij zullen daar gaan testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is.

eliza-taylor-bob-morley-the-100-season-2-spacewalker
Bron foto: Zap2it

Er zijn een aantal hoofdrolspelers waaronder Clarke (links), Bellamy (rechts), Octavia (zusje van Bellamy), Finn, Monty, Jasper, dr. Abigail Griffin (moeder van Clarke), raadsman Marcus Kane, leider Thelonius Jaha en Wells Jaha (zoon van Thelonius).

Clarke’s vader deed een poging om de inwoners van de Ark in te lichten over de snel verslechterende leefomstandigheden in de Ark. Hij werd toen geëxecuteerd waarna Clarke zich af te zetten tegen het systeem. Zij word vervolgens opgesloten en is één van de 100 jongeren welke naar de Aarde wordt gestuurd. Daar blijkt zij een uitstekende leider te zijn en ze leert er nog meer jongeren kennen. Clarke Griffin wordt gespeeld door Eliza Taylor.

Bellamy, de broer van Octavia, is stiekem meegekomen naar de Aarde. Toen hij hoorde dat zijn zusje naar de Aarde gestuurd zou worden, besloot hij mee te gaan om haar te beschermen. Bellamy Blake wordt gespeeld door Bobby Morley.

Bron foto: Melty

Octavia is dus het zusje van Bellamy en is in het geheim geboren. Er heerst namelijk een eenkindpolitiek op de Ark, waardoor op een tweede kind de doodstraf staat. Haar moeder en Bellamy hebben haar vanaf de geboorte proberen te beschermen, maar zij werd uiteindelijk toch ontdekt en daarna ook opgesloten. Haar moeder werd ter dood veroordeeld. Octavia’s karakter wordt gespeeld door actrice Marie Avgeropoulos.

Op Aarde maken zij van alles mee. Gemuteerde dieren, Grounders, Mount Weather.. noem het maar op. De serie is daardoor zeker niet saai of eentonig te noemen. Het acteerwerk wordt iedere aflevering beter en het verhaal is erg boeiend en intrigerend. Spannend zelfs!

The 100 ging in première op 19 maart 2014 op The CW. Op 22 oktober 2014 ging seizoen 2 van start en seizoen 3 wordt verwacht in het voorjaar van 2016. De serie is nog niet te zien op Netflix. 

Ken jij de serie al of ga je hem wellicht kijken?

Veel liefs, Stephanie <3
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Youtube

1 Reactie

  1. 30 augustus 2015 / 23:14

    oeh klinkt als een spannende serie! Bedankt voor de tip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.