Portugal | Azoren: Saõ Miguel, Caldeira das Furnas

In de zomer van 2016 zijn wij op vakantie geweest naar de Azoren, naar het eiland São Miguel om precies te zijn. We verbleven daar 11 dagen in Ponta Delgada en hadden een huurauto tot onze beschikking om het eiland te kunnen ontdekken. Vandaag vertel ik jullie meer over Furnas!

Vanaf ons hotel, Hotel Talisman, was het met de auto zo’n 45 minuten (30 km) rijden naar Caldeira das Furnas. Wij combineerden onze trip naar Caldeira das Furnas met een bezoekje aan Parque Terra Nostra en Lagoa das Furnas. Hierover later meer!

De route naar Furnas is erg leuk. Sowieso is het tof om een auto te huren om het eiland te ontdekken, zo zie je tenslotte het meest en kun je gaan en staan waar je wilt. Daarbij heb je op veel plekken uitkijkpunten waar je hele toffe foto’s (en selfies, haha) kunt maken.

Ondanks dat het een must see is door het warme en ijzerhoudende water dat hier uit de aarde naar boven komt, kun je hier rustig genieten van een heerlijke wandeling. Op weg naar Furnas zie je de rookslierten al hoog in de lucht zweven. Als je de rookpluimen ziet weet je dus dat je de goede kant op rijdt, haha! Leuk weetje: de naam Furnas (“grotten”) is afgeleid van de gaten in de aarde waaruit de kokende modder naar boven komt.

Om jullie een idee te geven:

Ik denk dat wij uiteindelijk een klein uurtje hebben rondgelopen hier. Dat is dan ook wel echt genoeg, meer tijd heb je niet echt nodig. Je hebt er wel een klein restaurantje waar je wat leuke ansichtkaarten kunt scoren (mijn verslaving op vakantie) en je kunt er wat drinken. Hierna reden wij door richting Terra Nostra en uiteindelijk naar Lagoa das Furnas. Vooral Lagoa das Furnas vonden wij erg indrukwekkend, later meer hierover!

Heb jij al eens zwavelhoudende bronnen gezien? 🙂

Liefs, Stephanie
Volg je mij al? BloglovinInstagramTwitter & Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.