Een bezoekje aan ‘spookstad’ Doel, België

Bezoek Spookstad Doel België (2)Een paar jaar geleden las ik op een website (blog?) over het dorpje Doel in België. Het zou er verlaten zijn. Huizen zouden leeggeroofd zijn en het zou een plek zijn waar krakers zich schuilhielden voor lange tijd. Vandaag neem ik je mee naar Doel!

Het dorpje Doel, dat vlakbij Antwerpen ligt, raakte in de jaren 60 bekend toen er uitbreidingsplannen waren voor de haven van Antwerpen die ervoor zouden zorgen dat het dorp zou verdwijnen. Daarnaast is er een kerncentrale gevestigd en zie je de koeltorens al van ver wanneer je aan komt rijden.

Doel is een deelgemeente van Beveren en ligt tegen de Nederlandse grens aan. Wij zijn via de A12 ernaartoe gereden en hebben gebruikt gemaakt van de Liefkenshoektunnel (toltunnel, €6 euro per keer). In het dorp staat een oude molen waarin je binnen een restaurant vind. Wij hebben daar pannenkoeken gegeten en die zijn zeker aan te raden.

Ik ben geen fotograaf en heb geen geweldige camera, maar heb toch wat sfeerfoto’s kunnen maken. *DisclaimerBezoek Spookstad Doel België (1) Bezoek Spookstad Doel België (2) Bezoek Spookstad Doel België (3) Bezoek Spookstad Doel BelgiëBezoek Spookstad Doel België (5) Bezoek Spookstad Doel België (6) Bezoek Spookstad Doel België (7) Bezoek Spookstad Doel België (8) Bezoek Spookstad Doel België (9) Bezoek Spookstad Doel België (10) Bezoek Spookstad Doel België (11) Bezoek Spookstad Doel België (12)bwBezoek Spookstad Doel België (13) Bezoek Spookstad Doel België (14) Bezoek Spookstad Doel België (15) Bezoek Spookstad Doel België (16)Echt een indrukwekkend dorp!

Ben jij weleens in Doel geweest? Of ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze ‘spookstad’?

Liefs, Stephanie <3
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Youtube

8 Reacties

 1. 11 september 2015 / 09:03

  Ja ik ben hier weleens geweest. We vonden het eng hihi. We waren er dan ook ‘s avonds brr… Er wonen daar ook nog een aantal mensen hé. Er kwam er een achter ons aan. En vervolgens kwam de Belgische politie. Of we heel snel weg wilden gaan, oeps. Mooie foto’s, Precies zoals ik het me herinner.

 2. 11 september 2015 / 11:30

  Ah dit heb ik ook eens eerder gezien in een vlog! Heel cool! Alleen nogal ver weg voor mij 🙁
  Iris onlangs geplaatst…Dagje shoppenMy Profile

 3. 11 september 2015 / 15:55

  Ik had er wel eens van gehoord, maar om het dan zo te zien, heel gek. Alsof er ik weet niet wat gebeurd is.. Die foto met het knuffeltje heeft al helemaal zo’n uitstraling. Creepy.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Doelen voor SeptemberMy Profile

 4. 14 september 2015 / 21:59

  Ik had er nog niet eerder van gehoord en zou er op zich ook niet naar toe hoeven, als alles zo verlaten is… maar aan de andere kant… misschien moet je het juist een keer met eigen ogen gezien hebben vanwege de aparte sfeer die er ongetwijfeld zal hangen!
  Wanda onlangs geplaatst…Vakantie geboekt: Tirol!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.