Spanje | Dagtrip vanuit Fuengirola naar Gibraltar (‘Engeland’)

Afgelopen oktober besloot ik een spontane vakantie te plannen naar Fuengirola, Spanje. Vanuit Fuengirola was het mogelijk om een dagtrip te regelen naar Gibraltar, super gaaf! Gezien we daar allebei nog nooit geweest waren besloten we de trip te boeken. Vandaag onze ervaring met deze dagtrip.

Vanuit ons hotel regelden we één dag van tevoren de dagtrip naar Gibraltar. Ik geloof dat ons dit zo’n €50 euro per persoon heeft gekost. We werden de dag erna vroeg in de ochtend opgehaald door een tourbus met daarin een vrij grote groep, vooral Nederlandse, toeristen. Het hotel had al netjes een ontbijtje klaargezet, heel fijn! We kozen een fijn plekje uit en waren helemaal ready voor een lang, maar gezellig dagje weg!

Vanaf Fuengirola was het ongeveer 1,5 uur rijden, echter duurde dit veel langer doordat we bij allerlei hotels moesten stoppen en wachten op de anderen die meegingen. Daarbij hebben we nog een tussenstop gehad halverwege de route om even naar het toilet te gaan en wat te eten en/of te drinken. Rond 11:00 kwamen we ongeveer aan en zagen we de rots van Gibraltar.

De bus parkeerde bij een groot bussencomplex, vanuit daar mochten we gaan en staan waar we wilden. Ik geloof dat ze met ons afspraken dat we rond een uur of 5 terug moesten zijn bij de bussen. Wel hadden wij besloten eerst met een georganiseerde dagtrip mee te gaan. De Britse chauffeur die ons reed (in zo’n klein, wit busje) was echt onwijs grappig en hij vertelde superleuk over Gibraltar! Hij reed ons rond over het gehele eiland en vertelde ons dan ook over van alles en nog wat. “So where you can eat your burger, there was a place for the public executions” aldus de chauffeur. Haha wat een heerlijke humor!

“So where you can eat your burger, there was a place for the public executions..”

Uiteindelijk kwamen we aan bij de eerste echte bezienswaardigheid:  het Europa Point, het zuidelijkste punt van Gibraltar. Vanuit hier heb je uitzicht op Marokko. Ook vind je hier de Ibrahim-al-Ibrahim moskee, hier zijn wij zelf niet meer in geweest door gebrek aan tijd. Heel bijzonder was het hier niet, maar toch leuk om even gezien te hebben.

De volgende bezienswaardigheid: de (Old) St. Michael’s Cave. Dit is een natuurlijke grot met grote stalagmieten en stalactieten. De tour begint in een klein winkeltje waar je leuke souvenirs kunt shoppen. Zelf ben ik echt gek op ansichtkaarten en vlaggetjes van het betreffende land, dus ik sloeg mijn slag. Vervolgens kom je al gauw uit in één van de grotere ruimtes in de grot, namelijk de grot waar zelfs concerten worden gegeven. Hier klonk ‘Conquest of Paradise’ en dat echode prachtig door de grot. Sowieso een geweldig staaltje muziek. Wel vond ik dat het kleurenorgel in de grot de beleving ietwat ruïneerde.

Rondom deze cave liepen een aantal apen, toch wel tof om te zien in het wild. Ik heb het zelf niet zo op apen, waarschijnlijk doordat ik mijn scriptie onder ander heb geschreven over hondsdolheid, haha! Er word dan ook niet voor niets gewaarschuwd voor de apen, ze kunnen brutaal zijn en daarbij gemeen uit de hoek komen.

Haha, hoe die aap naar mijn moeder kijkt :’).

Ook aan deze bustour kwam een einde. Mede omdat wij ook graag nog wat tijd wilden spenderen in de stad, we kozen daarom bewust voor een niet al te lange bustour. Wij sloegen dan ook de welbekende Apenrots over.

In het centrum kun je goed winkelen, al heb ik dé Gibraltar-souvenir helaas niet kunnen vinden. Mijn moeder kocht nog wel een parfum voor haarzelf, dit doordat dergelijke producten taxfree zijn. Leuk weetje; je kunt er betalen in ponden, maar ook in euro’s. In de stad zagen we nog wat militairen, een begraafplaats (ik probeer op iedere vakantie een begraafplaats te vinden, zo indrukwekkend soms!) en kwamen we een typisch Engelse telefooncel tegen.

We hebben een erg leuke dagtrip gehad en hadden dit dan ook niet willen missen! Ik geloof dat we rond 7 uur alweer terug waren op de kamer, de terugrit verliep op de een of andere manier ook een stuk vlotter..

Ben jij al eens op Gibraltar geweest? Of misschien in Fuengirola?

Veel liefs, Stephanie <3
Volg je mij al? BloglovinInstagramTwitter & Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.